Winsor & Newton

Over ons
In 1832 brachten scheikundige William Winsor en kunstenaar Henry Newton de kennis van de wetenschapper en de creativiteit van de kunstenaar samen om beeldende kunstenaars een ongekende keuze aan kleur, helderheid en duurzaamheid te bieden.

Winsor & Newton stelde vast wat echt nodig was: een regelmatige bron van betrouwbare kleuren en penselen. Winsor & Newton ontwikkelde eerst sterk verbeterde aquarellen, gevolgd door een aantal andere innovaties, waaronder Chinese White, de eerste duurzame ondoorzichtige witte aquarel, en opvouwbare tinnen buizen voor zowel olie- als aquarelverf.

Nieuw tijdperk, nieuwe aanpak
Een reeks koninklijke benoemingen en onderscheidingen aan het eind van de 19e eeuw maakten de weg vrij voor Winsor & Newton om zijn kleuren over de hele wereld te verspreiden.

In het begin van de 20e eeuw breidde Winsor & Newton zijn assortiment uit met zeer voordelige assortimenten. Het breidde ook zijn fabrieken uit om ervoor te zorgen dat de kleur- en penseelproductie tijdens beide wereldoorlogen werd voortgezet. Maar het oorspronkelijke ethos van William en Henry bleef de kern van het bedrijf – telkens als er een nieuw, opwindend of beter pigment of bindmiddel beschikbaar was, introduceerde Winsor & Newton het, inclusief Designers-gouache, sneldrogende oliën, met water mengbare oliën en de revolutionaire Artists’ Acryl (nu Professioneel Acryl).

Merk
Merk
Maat
Haarsoort
Haarsoort
Vorm
Vorm
Steel
Steel
Prijs
Prijs - slider
4,00360,00